"Sfântul Iosif - muncitorul"

Asociaţia Bărbaţiilor Catolici

HU DE RO
Ştiri
24. Decembrie 2016
 

Crăciun fericit!

2. Aprilie 2011
Am fost la Hramul bisericii Sfântul Iosif

La 19 martie am sărbătorit Hramul bisericii Sfântul Iosif

Pelerinii veniți la hramul bisericii Sfântul Iosif au umplut până la refuz de două ori interiorul micii biserici Sf.Iosif de pe Bulevardul sătmărean, în 19 martie sâmbăta, cu ocazia celor două slujbe celebrate cu ocazia hramului. Atât la slujba de la ora 9, cât și la cea de la ora 11 biserica a fost arhiplină, cei care n-au mai încăput în biserică au ascultat mesajul evangheliei, în fața bisericii. Anual vin aici numeroși pelerini din toate punctele orașului Satu Mare, cât și din comunele apropiate.

Citesc mai departe >>>

26. noiembrie 2009
Schmochtitz 2009

În perioada 17-25 septembrie am fost prezenți ca delegație oficială la întâlnirea a XV-a a Organizației Europene a Bărbaților Catolici la Schmochtitz, seminar ce a coincis în acest an cu întâlnirea anuală a Unum Omnes, respectiv trienală a realegerii conducerii Unum Omnes. Toate organizațiile membre ale Unum Omnes și-au trimis delegațiile, pe lângă oaspeți din Africa și America Latină.

Seminarul a avut ca temă centrală: ”Ce trebuie să facă bărbatul catolic al zilelor noastre pentru a se putea întoarce în lumea spiritualității, respectiv ce poate face tatăl și mama pentru familie, societate(comunitate) și biserică”.

Conferențiari au fost: Dl. Tomka Miklós din Ungaria, Maria Widl din Germania. Pe lângă aceste conferințe au fost o serie de lucrări (activități) de grup, discuții în plen pe marginea acestor teme, discuții care au ajutat participanții veniți din diverse culturi, diverse tradiții, să înțeleagă diversele experiențe de viață, diversele propuneri de conlucrare în viitor. Este bine, este benefic să aparții unei comunități și să știi că există în lume în diverse puncte organizații de bărbați, care năzuiesc și activează pentru transpunerea în viață a principiilor general acceptate. Au fost derulate o serie de acțiuni comune, s-au formulat proiecte comune, despre care Vă vom informa în perioada următoare.

10. Junie 2009
Stimate Vizitator!

În ultima vreme n-am prea dat veste despre noi, dar acest lucru nu înseamnă că ne-ar fi acoperit tăcerea, sau că s-ar fi oprit timpul, viaţa în jurul nostru. Pur şi simplu în ultima vreme ne-a preocupat mai mult, unde am ajuns, unde au ajuns ideile noastre cutezătoare, poate ne-am preocupat mai mult de treburile noastre, am reformulat ţelurile noastre şi în urma reformulării supunem atenţiei Dumneavoastră, Stimate Vizitator şi al tuturor, în speranța că va însemna ajutor nu numai nouă, ci va trezi sentimente și gânduri noi și în alții.

Baza, conținutul și țelul eforturilor noastre:

* exersarea doctrinelor sociale catolice ca libertate, prosperitate, solidaritate, subsidiaritate (rezolvarea unei probleme apărute în sistemul social (de exemplu) la cel mai apropiat nivel decizional)

* întărirea credinței bărbatului catolic

* bărbatul catolic să fie conștient, vertebrat, sincer, puternic (nu neaparat fizic), cu capacitate de supraviețuire, capabil de urmărire susținută a scopului propus

* exersarea serviciului caritativ în favoarea persoanelor în vârstă, a copiilor, a celor osândiți, a celor muribunzi, a orfanilor, a celor proveniți din familii dezmembrate, a persoanelor dependente de diverse droguri, alcool, a persoanelor fără adăpost, a celor suferinzi de diverse nevoi

* educarea tineretului (în special băieți, bărbați tineri), educare prin acțiune

* ocrotirea culturii, păstrarea, conservarea și practicarea tradițiilor

* să fie membru activ al Unum Omnes

* colaborarea, cooperarea în cadrul diecezei, respectiv cu comunitățile de bărbați din bazinul carpatic în general și în special cu comunitățile din Ardeal.

Dispoziția și hotărârea ne este vie, acest lucru o dovedește aspectul multicolor al acțiunilor noastre. Rugăm vizitatorii paginii noastre să ne împărtășească părerile lor și promitem ca în timpul cel mai scurt le vom răspunde.

26 februarie 2009
”Iată focul, lemnele, dar unde-i mielul pentru jertfa arzândă?"

În 2009 februarie ne-am ”retras” în zilele de 21 și 22 noi 15 ”bătrâni” și 14 băieți tineri la Casa de Exerciții Spirituale de la Socond. Tinerii au fost de la Grupul școlar teologic romano-catolic ”Hám János” din Satu Mare, din clasele XI și XII, și au așteptat cu nerăbdare sfârșitul de săptămână, despre care colegii din generațiile anterioare au afirmat că în acest proces de transformare în bărbat matur această ”stație” a avut un rol hotărâtor, când au avut ocazia să se întâlnească cu Orgainzația Bărbaților Catolici, și în special cu ZÖLDY PÁL, fondatorul mișcării ”Cortul bărbaților” din Ungaria, mișcare având ca scop exact strângerea relațiilor tată-fiu, promovarea și conservarea valorilor spirituale populare și nu în ultimă instanță, predarea ștafetei din tată în fiu cu tot ce este mai valoros în ființa unui tată-bărbat catolic.

Citesc mai departe >>>

^ Sus ^
Nu putem sta deoparte!
Trebuie să facem ceva unii pentru alţii, pentru familiile noastre, pentru societatea în care trăim.
> | < © www.htibi.ro > | < Pagina s-a finalizat în 0.0074 de secunde. > | < Valid CSS > | <