"Szent József - a munkás"

Katolikus Férfiak Szövetsége

HU DE RO
Schmochtitz-i találkozók.
2009. szeptember 17-25

XV. Schmochtitz-i Európai Katolikus Férfitalálkozó

2009 szeptember 17-25 között részt vettünk a XV. Schmochtitz-i Európai Katolikus Férfitalálkozón, mely idén egybeesett az UNUM OMNES Világszövetség 3 évenként megszervezendő közgyűlésével is. Számos európai küldöttségen túl voltak vendégek Afrikából és Dél-Amerikából is.

A felvetett témák foglalkoztak azzal az igénnyel, hogy mit tegyen a ma katolikus férfija, hogy visszatérjen a spiritualitás a világba, illetve mit tehet az apa és anya a családért, társadalomért és az egyházért. Előadók voltak: Tomka Miklós (Magyarország), Maria Widl (Németország). Emellett számos csoportmunka és plénumbeszélgetés volt a témák mentén, mely segített a résztvevőknek megismerni a különböző kultúrákból érkezők tapasztalatait és javaslataikat a jövőbeni együttműködésre. Jó és hasznos tartozni egy közösséghez és tudni, hogy vannak a világ különböző pontjain törekvő és cselekvő férfiszervezetek. Több közös akció és terv is született, melyekről a későbbiekben részletes tájékoztatást nyújtunk.

2010. szeptember 26- 30

„A gazdasági és pénzügyi válság - kihívás az európai keresztények számára”

Immár 16. alkalommal szerveztek katolikus férfiközösségi találkozót, és egyben kelet-európai szemináriumot a schmochtitz-i Bischof-Benno tanulmányi házban. „A gazdasági és pénzügyi válság - kihívás európai keresztények számára” volt a témája az idei Európai Akadémiának.

Az osztrák, litván, romániai, cseh, magyarországi és ukrán résztvevők szeptember 26-30 között az előadások és beszélgetések által lendületet kaptak keresztény laikusokkal folytatott munkájukhoz. A vendégek között volt többek között Marcus Schlimbach, a Német Szakszervezeti Szövetség sachsen-i képviselője, Dr. Wildmann János, magyarországi diplomás közgazdász és Joseph Bastin, Litvániában tevékenykedő, belga, katolikus teológus.

Tovább olvasom >>>

2011. szeptember 18-22

Felnőttképzés és demokrácia ma Európában

2011 szeptember 18-22 között, immár 18. alkalommal került megszervezésre a németországi Schmochtitzban az Európa Akadémia: német, francia, ír, litván, luxemburgi, osztrák, lengyel, szlovák, cseh, ukrán, fehérorosz illetve romániai katolikus férfi és egyéb lelkiségi szövetségek részvételével.

Az idei év központi témája a felnőttképzés és a demokrácia európai helyzete volt, illetve mindezt katolikus szempontból is megközelítették. A korábbi évek konferenciáihoz képest az idei évben a szervezők bővítették a résztvevők körét azzal, hogy a konferencia két nyelven (német és angol nyelven ) zajlott, és nemcsak férfiközösségek kaptak meghívást, hanem a téma iránt érdeklődő más szervezetek is, így nemcsak férfiak, hanem nők is. Az előadások a felnőttképzés németországi megközelítéseit és gyakorlatait mutatták be egy lipcsei katolikus könyvkiadó, a Kultuszminisztérium, a drezdai Politikai Képzőközpont, valamint a Csehországi Keresztény Akadémikusok Szövetsége példája által.

Tovább olvasom >>>

^ Fel ^
Nem állhatunk félre!
Tennünk kell egymásért, családjainkért, társadalmunkért!
> | < © www.htibi.ro > | < Az oldal elkészült 0.0022 másodperc alatt. > | < Valid CSS > | <