"Szent József - a munkás"

Katolikus Férfiak Szövetsége

HU DE RO
Szentségimádás Szentségimádási órákon veszünk részt

Ezáltal vonzóbbá és családiasabbá téve az imaórát, megadva mindenkinek azt a lehetőséget, hogy vezesse az imát, illetve, hogy összeállítsa az imaóra "forgatókönyvét".

Bécsi zarándoklat

2010 november 14.-én a bécsi katolikus férfi mozgalom zarándoklatot hirdetett, ahova meghívást kaptunk mi is, a szatmárnémeti "Szent József - a munkás" férfiszövetség.

November 12.-én néhány tagunk elindult, hogy részt vegyen ezen a zarándoklaton, és eleget tegyen a meghívásnak. Zászlónkat is magunkkal vittük, és ennek köszönhetően, az eseményen az első sorokba kerültünk. Vasárnap délután 14 órára volt meghirdetve a gyülekező. Mi, rövid városnézés után, 13.30-kor érkeztünk meg a bécsi Hősök terére (Heldenplatz). Ekkor még, egy pár szervezőn kívül, nem sokan voltak a téren, de 20 perc elteltével özönleni kezdett a tömeg, ami 14 órára hatalmassá duzzadt. Imádkozva és énekelve elindultunk Bécs utcáin, rendőri felügyelet mellett, a Stefan's Dom-ba. A hatalmas templomba való megérkezésünkkor minket, a zászlóvivőket, a szentélybe küldtek, ahonnan testközelből nézhettük és hallgathattuk végig a misét, amit Christoph Schönborn, bécsi bíboros érsek celebrált. A mise végén agapéra voltunk hivatalosak.

A hazafelé vezető úton imádkoztunk és megbeszéltük a látottakat, majd elhatároztuk, hogy ha még meghívnak, szívesen elmegyünk újból.

Gerzsenyi István, az egyik zarándok

Szent József búcsú és keresztút.

Kétszer sem fértek be a búcsújáró hívek a Sugár úti Szent József templomba március 19-én szombaton, hiszen mind a reggel kilenc, mind pedig a tizenegy órától kezdődő búcsúmisén teljesen megtelt a templomtér, a hívek pedig a kapu előtt is hallgatták az evangélium üzenetét. A búcsúra minden évben sokan jönnek Szatmárnémeti számos pontjáról, de a környező falvakból is. Ezért is tartották meg két időpontban a búcsúmisét, reggel Ft. Márton Áron, délelőtt pedig Ft. Ilyés Csaba ugocsai esperes celebrálásával.

Ilyés atya az után tartotta meg a búcsúmisét, hogy kilenc héten keresztül készítette a Sugár úti templomban a híveket az ünnepre. A szerda reggelenkénti miséken a szentírásból kiindulva elmélkedtek Szent József tulajdonságain, de minden alkalommal szóba került vértanú püspökünk, Scheffler János is, aki szintén bővelkedett szent erényekben.

Tovább olvasom >>>

A cikket a Szatmári egyházmegye honlapjáról vettük át

Boldog Férfiak!
-férfiak lelki, megerősítő hétvégéje-
„Vigyázzatok, legyetek álhatatosak a hitben, viselkedjetek férfiasan, legyetek erősek! Minden dolgotokat szeretetben intézzétek.”

(1Kor 16,13-14)

A szóhagyomány szerint Szent Erzsébet segítő útjain, az őt követők mezitlen lábai nyomában jártak, mert azok a hóban meleg nyomok maradtak. Valahogy így vagyunk mi is, szatmári férfiak, az évről-évre megszervezett csíksomlyói férfi-lelkigyakorlatok nyomába eredünk, mert azok nekünk, akik gyakran részt vettünk, olyan jó melegítők és bátorítók még így évek múltán is. Olyan példát mutattak nekünk a szervezők és résztvevő közösségek, amiből nemcsak tanultunk, de szeretnénk azt követni is.

Szatmárnémetiben, 2013 március 15-17 között, első alkalommal rendezzük meg a Férfiak lelki megerősítő hétvégéjét, Boldog férfiak címmel.

Tesszük ezt hitünk, családunk és közösségeink megerősítése érdekében, a határt és távolságot nem ismerő barátságaink ápolására, és mindent Isten dicsőségére.

Az idei programterv itt olvasható. Aki szeretne részt venni, a jelentkezési lapot küldje el kitöltve a következő e-mail címre:
tibor kukac fundatiahanslindner.ro, 2013 március 4-ig.

^ Fel ^
Nem állhatunk félre!
Tennünk kell egymásért, családjainkért, társadalmunkért!
> | < © www.htibi.ro > | < Az oldal elkészült 0.0025 másodperc alatt. > | < Valid CSS > | <